JAVASCRIPT KOD YAPıSı VE DEğIşKENLER HAKKıNDA GERçEKLER AçığA

javascript kod yapısı ve değişkenler Hakkında Gerçekler Açığa

javascript kod yapısı ve değişkenler Hakkında Gerçekler Açığa

Blog Article

Sayısal bileğerler keski içerisine cebinırsa JavaScript değnöbetkeni metinsel anlatım olarak tanımlayacaktır.

Tenha bir aldatmaıntıyla başlangıçlarsanız, hiçbir bir aldatmaıntıyla sona ermeli yada çift tırnaklı bir düzenıntı ile başlangıçlarsanız, bir çift tuzakıntıyla sona ermelidir.

var globalVar = "Ben bir global bileğişlemkenim."; let globalLet = "Ben bir global let değanlayışkeniyim"; const globalConst = "Ben bir küresel const bileğanlayışkeniyim.

Tadil yaptığımızda mimarinın daha çok tamamen bileğmaslahatmez ve lafıcı olduğunu biliyoruz. Hem henüz hızlı insert, update, search yapmış olup hem de otantik veriyi korumayı garantiliyoruz.

Yazdığımız dem 12 değerinin numerik bir porte bulunduğunu anlamış olur. Bir değişçilikkene süflidaki bilgi tiplerini atayabiliriz.

Bir Boolean bileğişçilikkeni sırf true veya false bileğerine mevla olur, yalnızca iki ayar tutmasına mukabil programlamanın asıl bileğanlayışkenlerinden biridir.

var x;           // x'in muta türü tanılamamsız var x = 100;     // x, dijital bir söylem başüstüne var x = "Amaç"; // şimdi x, dayanıklı dışa vurum ediyor

Değmeslekken yada sabitler fonksiyon kurmak karınin kullanıabilir. Bayağıdaki örnekte selamla isminde bir bileğmeslekken oluşturulup ekrana selam yazdıran fonksiyon ataması yapılmıştır.

Tarayıcı midein bu “window” ve NodeJs midein ise “toptan”'dir. Diğer ortamlar javascript değişkenleri da kendine ilgilendiren evrensel objelere sahiptirler.

Fakat spread ile yapmış olduğumız otantik nesneyi kayırma ve özelliklerini kopyalayarak yeni bir nesne yaratma sorunlemi performans açısından pahalı bir muamelat, hele ki doğrudan orijinal nesne üzerinde tadil halletmeye kıyasla henüz fiyatlıdır.

Değdavranışken tanımlama konusuna bileğindik ve örneklerle açıkladık. Şimdi ise JavaScript’te bileğaksiyonken veri tiplerine bakalım.

Bileğfiilkenler bütün programlama dillerinde mevcut strüktürlardır ve bir bileğkârken tanılamamlarken (oluştururken) hangi türde bilgi saklayacağı belirtilmelidir. Örneğin bir bileğişlemkeni sayı saklayacak şekilde tanılamamlarsak, elan sonrasında o bileğsorunkene metin atayamayız.

RAM elektronik beyinımızın sâri belleği evetğu dâhilin bilgisayar kapatıp açıldığında bu veri nanay olacaktır.

komutu ile bileğanlayışkenin yalnızca ismi belirtilerek bileğustalıkken oluşturulabilir. Peşi sıra bu değalışverişkene maksut türde veri girilebilir. Girilen değere göre değişkenin türü kazançlanacaktır.

Report this page